Joomla! 3.8 is beschikbaar

Het Joomla! Project heeft op 19 september Joomla! 3.8 vrijgegegeven, de meest recente in de Joomla! 3 serie. Deze nieuwe versie bevat meer dan 300 verbeteringen aan het populaire CMS met twee functies die op ontwikkelaars gericht zijn: het nieuwe routeringssysteem en het begin van een compatibiliteitslaag voor Joomla! 4.0. Tegelijkertijd zijn er ook twee veiligheids-issues verholpen.

Securitycheck Pro

Met eén van de beste beveiligingssuites voor Joomla!, Securitycheck Pro, helpen we je website nog veiliger te maken.

Zo beschermen we je website tegen SQL Injections, Cross-site scripting, LFI en RFI, Headers modificatie, CSRF, hijacking. clickjacking en brute-force aanvallen.

De software en bestanden van de website worden dagelijks gecheckt op kwetsbaarheden, integriteit en malware. Bij problemen ontvangen wij een waarschuwing zodat we snel je website weer kunnen herstellen.

RAPICT heeft nieuwe servers geïnstalleerd in het DCG datacenter te Amsterdam.

De nieuwe servers zijn uitgerust met nieuwe hardware en software zodat uw website nu nog sneller zal werken.

Internetprovider XS4all maakt sinds 14 november 2016 gebruik van het dnssec-protocol. Die beveiligde verbinding moet ervoor zorgen dat hackers geen verkeer meer omleiden naar namaakwebsites en identiteitsdiefstal voorkomen. Volgens de internetaanbieder ondersteunt bijna de helft van de Nederlandse websites dnssec.

Bij RAPICT zijn uw domeinnamen al sinds 2012 beveiligd met het DNSSEC protocol. U hoeft voor deze beveiliging op uw domeinnamen niets te doen: de ondersteunde extensies zullen automatisch voor u worden gesigned.

We hopen dat ook andere internetaanbieders het voorbeeld van XS4all volgen en ook het dnssec protocol invoeren om zo het internet veiliger te maken voor hun klanten

Het DNS-protocol

Het Domain Name System (DNS) verzorgt de vertaling van domeinnamen naar IP-adressen (en andersom). Zo moet je computer (de client) een name-server raadplegen voor het adres www.sidn.nl alvorens contact te kunnen zoeken met de web-server op het IP-adres 213.136.31.220. Maar ook mail en andere internet-protocollen maken gebruik van ditzelfde systeem.

De uitbreiding met DNSSEC

DNSSEC is een cryptografische beveiliging voor het DNS-protocol. Clients die deze uitbreiding ondersteunen, ontvangen van de name-server adres-informatie voorzien van een digitale handtekening. Zo worden de integriteit van de name-server en het transport van de DNS-informatie beschermd.

DNSSEC maakt internet veiliger

Internet wordt steeds meer gebruikt als een platform voor de opslag van waardevolle informatie en het uitvoeren van financiële transacties. Denk maar aan internet-bankieren, online beleggen en betalingen bij web-shops. Weet een kwaadwillende de DNS-informatie op de name-server, onderweg of bij de client te veranderen (DNS spoofing), dan kan hij de internet-gebruiker naar een identieke maar valse web-server sturen. Op die manier kunnen vertrouwelijke gegevens, paswoorden en omzet worden gestolen. DNSSEC beschermt de name-server en het transport van de DNS-informatie. Daarmee wordt internet veiliger voor zowel gebruikers als online ondernemers.

De afgelopen jaren hebben de beheerders van diverse extensies de inkoopprijzen meerdere malen verhoogd. Wij hebben toen besloten om onze verkoopprijzen zo lang mogelijk niet te verhogen. Echter ontkomen wij er niet aan om een prijswijziging door te voeren.

Voor de .nl registraties i.c.m. onze website pakketten wordt de prijsverhoging niet doorgevoerd en blijft de prijs gelijk. Wel geldt de prijswijziging voor extra domeinnamen of andere extensies.

Onderstaand een overzicht van de nieuwe prijzen per jaar van de meest voorkomende extensies (exclusief B.T.W.):

.nl: €11,24

.be: €15,00

.com, .eu, .net, .org, .info: €18,75

 

joomla releases 351Joomla! 3.5.1 is nu beschikbaar. Dit is een bug-fix release voor de 3.x serie van Joomla. Deze release repareert een aantal bugs die gerapporteerd zijn sinds het uitbrengen van Joomla 3.5.0.

Wat zit er in 3.5.1

Joomla 3.5.1 repareert enkele problemen die gevonden zijn in de 3.5.0 release van twee weken geleden, dit omvat:

3.5Het Joomla! project en het Production Leadership Team zijn trots de release van Joomla! 3.5 aan te kondigen, de nieuwste in de 3.x serie. We introduceren 34 nieuwe functies, inclusief ondersteuning voor de recent uitgebrachte PHP 7 scripttaal, welke de website snelheid aanzienlijk verhoogt.

Deze versie van Joomla! ondersteunt de meest recente release van PHP, de meest populaire programmeertaal voor het ontwikkelen van web applicaties. PHP 7 is kortgeleden aangekondigd met aanzienlijke performance verbeteringen en is nu beschikbaar voor gebruik door het grote publiek. Met Joomla! 3.5 kunnen gebruikers van de voordelen van de performanceverbetering genieten.

Joomla's nieuwe e-mail update aankondiging plugin controleert regelmatig op beschikbare Joomla! updates en bug-fixes en e-mailt beheerders om ze een bericht te sturen. De nieuwe 3.5 statistiek verzamel-plugin verzamelt de gebruikte systeem omgeving. De ruwe gegevens die verzameld worden, worden anoniem gemaakt voor het versturen en toegang tot de samengestelde gegevens is openbaar via https://developer.joomla.org/about/stats.html.

Naast de hier boven genoemde functies bevat de 3.5 release de volgende hoogtepunten:

 • Download systeem & omgeving informatie: Geeft gebruikers de optie om systeem/omgeving informatie voor ondersteuningsdoeleinden te downloaden.
 • Mogelijkheid om een gebruiker CSS bestand aan Protostar toe te voegen: Tot nu toe is het onmogelijk om een eigen custom.css bestand te gebruiken als gebruik wordt gemaakt van het Protostar template. Deze update voegt een controle toe om te kijken of het bestand user.css bestaat zodat gebruikers het bestand kunnen aanpassen.
 • Site en beheer links naar Gebruikersstatus-module toegevoegd: Voegt koppelingen toe in de gebruikersstatus module om links te tonen/verbergen naar de front- en back-end van de site.
 • Artikel aantallen: Een set met updates die een visuele presentatie geven van -gepubliceerde-, -gedepubliceerde- en -artikelen in de prullenbak- in categoriebeheer van artikelen, advertenties, contactpersonen en nieuwsfeeds.
 • Willekeurige categorie blog en lijst volgorde: Deze update geeft gehoor aan een algemeen verzoek van gebruikers om een willekeurige volgorde toe te voegen aan artikelen in de blog categorie en het lijst overzicht van een categorie.
 • Bewerk knoppen toegevoegd aan de werkbalk: U hoeft niet meer naar beneden te scrollen op een pagina om de “Lees meer” of “Toevoegen afbeelding” knoppen te vinden. Bewerk extensie knoppen die gewoonlijk onder het tekstvak geplaatst worden worden nu gevonden in de werkbalk, waar ze horen.
 • Makkelijk modules invoegen in artikelen: Geeft gebruikers de mogelijkheid makkelijk een module in een artikel toe te voegen via een knop in de bewerk werkbalk. Gebruikers hoeven geen code te leren of te weten wat de details zijn van de module, aangezien de gebruikersinterface dat voor ze doet.
 • Drag-and-drop afbeeldingen: Een afbeelding toevoegen is nu zo makkelijk als het slepen en loslaten vanaf uw computer naar de inhoud van de website. Dit werkt overal waar u de de standaard TinyMCE WYSIWYG editor gebruikt.

Bezoek voor een volledige lijst met functies onze GitHub Repository.

Download

Nieuwe installaties: Download Joomla! 3.5.0 (volledig pakket) »

Technische vereisten

Update pakket: Download Joomla! 3.5.0 (Update pakket) »

Let op: Lees alstublieft de algemene update instructies voor het updaten of de specifieke 3.4 naar 3.5 update instructies. Denk er aan de cache van de browser op te schonen na het upgraden. Rapporteer, indien u een bug in Joomla vindt, het op de Joomla! Issue Tracker.

Veel dank aan onze vrijwilligers

Veel dank gaat uit naar iedereen die heeft bijgedragen aan de 3.5 release! Meer dan 2200 commits zijn gedaan sinds Joomla! 3.4.8 is vrijgegeven afgelopen jaar. Vind een lijst met bijdragers op https://www.joomla.org/3/joomla-3-5-thankyou

Verspreid de Joomla! liefde

Zoekt u naar de officiële afbeeldingen voor uw blog, een banner op uw site of een afbeelding om op sociale media te delen? U vindt ze hier hier.

Joomla! 3.4.8 vrijgegeven

joomla releases 348

securityJoomla 3.4.8 is nu beschikbaar. Dit is een bug-fix release voor de 3.x serie van Joomla. Het lost diverse bugs op gerelateerd aan het sessie-beheer sinds de veiligheidsrelease van Joomla 3.4.7. Het Joomla-project begrijpt dat veel gebruikers momenteel genieten van de kerstvakantie en benadrukt daarom dat deze release alleen big-fixes bevat. Hoewel we uiteraard aanrijden om zo snel mogelijk te updaten kan dit ook prima na de kerst gedaan worden.

Wat zit er in 3.4.8?

Joomla 3.4.8 lost diverse problemen op gerelateerd aan browsers sessies die zijn ontstaan met de 3.4.7 release van afgelopen maandag. Alle gerapporteerde bugs door Joomla 3.4.7 zijn verholpen met deze release:

 • Gebruikers die geen items konden bewerken of aanmaken na de 3.4.7 update
 • Foutmelding over niet bestaande "connection->stat()" bij externe databases connecties
 • Na de sessie-timeout konden gebruikers nog steeds navigeren in de backend, maar zonder items aan te maken of gebruik te maken van de paginering of filters

Kijk voor bekende problemen met de 3.4.8 release bij Versie 3.4.8 FAQ op de documentatie-site. Let op dat je uitgelogd zult worden van de Joomla-website zodra de update is voltooid.

Downloads

De Nederlandse downloads volgen zo spoedig mogelijk, tot die tijd kan je hier de updatepakketten download: https://github.com/joomla/joomla-cms/releases/tag/3.4.8

Lees voor het updaten de release notes en de Joomla! 3.4.8 Faq zodat je op de hoogte bent van de laatste informatie rond deze release. Backup altijd je websites voordat je een update gaat uitvoeren. Heb je een Joomla update service overeenkomst, dan wordt deze release voor je ge-update.

Wil jij onze activiteiten ondersteunen en zorgen dat wij deze verder kunnen uitbreiden en promoten? Overweeg dan eens een donatie te maken aan Stichting Sympathy. Dat kan via iDEAL en Paypal onze hartelijk dank!

Grote dank!

Veel dank gaat uit naar Davide Tampellini die alle oplossingen in deze release heeft gemaakt voor alle bugs. het Joomla-project waardeert het harde werk voor deze release. Grote dank ook aan iedereen die eerder vandaag de release kandidaat heeft getest.

 

Afbeelding: Elisa Foltyn

 

 
joomla34graphic

securityJoomla 3.4.7 is nu beschikbaar. Dit is een veiligheidsrelease voor de 3.x serie van Joomla welke een kritiek veiligheidslek oplost en 1 lager veiligheidsprobleem. We raden ten strengste aan je websites direct bij te werken. Deze release bevat alleen de veiligheidsaanpassingen; er zijn geen andere aanpassingen gedaan vergeleken met de Joomla 3.4.6 release.

Wat zit er in 3.4.7?

Versie 3.4.7 is vrijgegeven om twee gerapporteerde kwetsbaarheden te verhelpen.

Opgeloste veiligheidsproblemen

 • Hoge prioriteit - Core - Session Hardening Execution (betreft Joomla 1.5 tot 3.4.6) Meer informatie »
 • Lage prioriteit - Core - SQL Injection (betreft Joomla 3.0.0 tot 3.4.6) Meer informatie »

Kijk voor bekende problemen met de 3.4.7 release bij Versie 3.4.7 FAQ op de documentatie-site.

rapict.nl

Onze nieuwe website is online

Naast een nieuwe uitstraling zullen we de komende tijd nieuwe functies en mogelijkheden introduceren zodat wij onze service aan u als klant verder kunnen uitbreiden. Zo krijgt elke klant zijn of haar persoonlijke pagina waar de diensten en producten in een handig overzicht staan en eenvoudig beheerd kunnen worden.

Omdat wij voor onze klanten veel maatwerk verrichten, zal dit gefaseerd ingevoerd worden en zullen wij u als klant persoonlijk informeren wanneer er functies en mogelijkheden aan uw persoonlijke pagina zijn toegevoegd.

Wij hopen onze dienstverlening zo nog beter te maken, in 2016 en daarna.